Crostata integrale ricotta e cioccolato

Crostata integrale ricotta e cioccolato

3.3 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 porzioni

Składniki

Base di frolla
  • 330 g di farina integrale
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza
  • 1 pizzico di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 80 g di zucchero di canna integrale
  • 45 g di olio di semi di arachidi
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 75 g di acqua
Crema
  • 300 g di ricotta fresca
  • 10 g di stevia
  • 30 g di gocce di cioccolato fondente

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 358 kcal / 1498 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...