Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base di frolla
- 330 g di farina integrale
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 1 pizzico di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 80 g di zucchero di canna integrale
- 45 g di olio di semi di arachidi
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 75 g di acqua
Crema
- 300 g di ricotta fresca
- 10 g di stevia
- 30 g di gocce di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1498 kJ / 358 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantucci integrali cioccolato e nocciole
50min
Biscotti integrali al cioccolato fondente
2h
Biscotti integrali all'avena
1h 10min
Ciambellone integrale noci e fichi
2h
Biscotti rustici, farro cioccolato e cannella
40min
Crostata di ricotta e mirtilli
55p
Crostata di mandorle e ricotta
1h 10min
Plumcake integrale noci e cocco
55p
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Crostata integrale alle fragole
1h 5 min
Biscotti integrali arancia e limone
1h 30min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min