Wersje kompatybilne
Helado de leche merengada con gató mallorquín
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gató mallorquín
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar el molde
- 250 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla) (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de azúcar vainillado (opcjonalnie)
- 250 g de almendra molida
- 7 huevos
- 1 pellizco de sal
Helado de leche merengada
- 200 g de azúcar
- 200 g de almendras crudas sin piel (remojadas en agua durante 24 horas)
- 1 tira de piel de limón
- 200 g de leche evaporada
- 100 g de leche en polvo
- 80 g de clara de huevo pasterizada
- 1000 g de cubitos de hielo
- 50 g de granillo de almendra tostado (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1982 kJ / 474 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas de sepia a la mallorquina
2小时 10 分钟
Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor
1 Std. 30 Min
Semifrío de Licor 43 Orochata® con fartons
4 Std. 30 Min
Sorbete de cebada especiado
6h 25min
Granizado de café con nata montada
6h 20 min
Coca de ensaimada con sobrasada
10u. 30min
Coca de trempó de verano
1小时
Cocas de Valldemossa
1 Std. 50 Min
Pan de Calatrava al vapor
1小时 15 分钟
Empanadas mallorquinas
1小时
Bizcocho o coca de cuarto
1小时
Horchata
8 godz. 10 min