Couronne d'Agneau avec Risotto aux Champignons

Couronne d'Agneau avec Risotto aux Champignons

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 portion

Składniki

Couronne d'agneau
  • 1200 g de viande d'agneau couronne, os nettoyés
  • de sel
  • poivre moulu
  • 2 c. à soupe d'huile végétale
  • 50 g de beurre
  • 3 branches de romarin frais
  • 3 branches de thym frais
  • 2 gousses d'ail pressé
  • 60 g vin blanc
Risotto aux champignons
  • 70 g de parmesan en morceaux (2 cm)
  • 60 g d'échalotes coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 400 g de champignons frais en dés (2 cm)
  • 20 g de beurre
  • 30 g d'huile d'olive
  • 375 g de riz risotto, type Carnaroli
  • 100 g de vin blanc sec
  • 900 g de fond de veau (fond d'agneau)
  • 1 ½ - 2 c. à café de sel
  • 1 c. à café poivre moulu
Finition
  • 10 g de ciboulette fraîche finement haché

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2130 mg
Białko 42 g
Kalorie 5221 kJ / 1248 kcal
Tłuszcz 92 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 40 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...