Chicons au jambon, gratinés au comté

Chicons au jambon, gratinés au comté

4.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz.
4 portions

Składniki

La veille
  • 80 g de comté en dés
  • 500 g d'eau
  • 900 g de chicons (6-8 chicons selon leur taille), cône dur à la base retiré
  • 40 g de beurre, salé ou non salé en dés
  • 2 gousses d'ail pelées et germées
  • 40 g de farine de blé
  • 400 g de lait
  • du sel
  • de poivre moulu
  • de noix de muscade moulue à ajuster en fonction des goûts
  • 6 - 8 tranches de jambon cuit

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 406 kcal / 1695 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...