Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
440
g rapadura sugar
lub granulated sugar - 1 tsp baking powder
- 70 g cocoa powder, plus extra for dusting
- 100 g plain flour
- 200 g dark chocolate (55% cocoa solids), broken into pieces
- 1 pinch fine sea salt
- 230 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 4 medium eggs, lightly beaten
- 1 Tbsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1412 kJ / 336 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5h
Chocolate Fudge Cake
1 Std.
Chocolate Porter Brownies
45min
Chocolate icing (ganache)
20 Min
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Chocolate Chip Cookies
50min
Sponge Cake
1 Std. 50 Min
Brownies
50min
Ultimate Chocolate Cake
2h 15min
Vanilla Sponge Layer Cake
2h 35min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Easy Chocolate Cake
1 Std. 15 Min