Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Christmas Cake
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 732 godz. 30 min
36 slices
Składniki
Cake
-
raisins180 g
-
sultanas180 g
-
mixed candied peel80 g
-
glacé cherries halved60 g
-
brandy plus 4-6 Tbsp80 g
-
lemon thin peelings of skin only1
-
orange thin peelings of skin only1
-
blanched almonds200 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing225 g
-
soft dark brown sugar225 g
-
large eggs4
-
treacle20 g
-
cornflour30 g
-
rice flour60 g
-
mixed spice1 tsp
Icing
-
icing sugar for dusting
-
marzipan500 g
-
apricot jam mixed with 1 tsp boiling water2 Tbsp
-
fondant icing400 g
-
red food colouring gel
-
silver decorating balls
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
29 mg
Białko
3 g
Kalorie
947 kJ /
226 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cherry Pie
12 godz. 15 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Buttercream Icing
5 min
Sweet Shortcrust Pastry
1 godz. 50 min
Sponge Cake
1 godz. 50 min
Sweet Shortcrust Pastry
35 min
Decadent Dark Chocolate Brownies
1 godz. 55 min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 godz. 35 min
Gluten-free Mince Pies
1 godz. 30 min
Triple-chocolate Christmas Pud
860 godz. 30 min
Fluffy Hawaiian Pancakes with Pineapple Sauce
1 godz. 20 min
Rice Pudding
1 godz.