Gluten-free Christmas Cake
TM6 TM5

Gluten-free Christmas Cake

4.3 (7 ocen)

Składniki

Cake

  • 180 g raisins
  • 180 g sultanas
  • 80 g mixed candied peel
  • 60 g glacé cherries, halved
  • 80 g brandy, plus 4-6 Tbsp
  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 1 orange, thin peelings of skin only
  • 200 g blanched almonds
  • 225 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
  • 225 g soft dark brown sugar
  • 4 large eggs
  • 20 g treacle
  • 30 g cornflour
  • 60 g rice flour
  • 1 tsp mixed spice

Icing

  • icing sugar, for dusting
  • 500 g marzipan
  • 2 Tbsp apricot jam, mixed with 1 tsp boiling water
  • 400 g fondant icing
  • red food colouring gel
  • silver decorating balls

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
947 kJ / 226 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
1.5 g
Sód
29 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy