Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins

Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins

4.1 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 pieces

Składniki

  • medium-hard cheese (e.g. Cheddar, Gruyère), cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • carrots cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • hazelnuts, with skin
    70 g
  • sunflower oil plus extra for greasing
    100 g
  • milk
    180 g
  • medium eggs
    2
  • plain flour
    250 g
  • baking powder
    2 tsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • ground cayenne pepper (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • frozen green peas defrosted
    250 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 250.5 kcal / 1047.9 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 356.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...