
Urządzenia i Akcesoria
Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 pieces
Składniki
-
medium-hard cheese (e.g. Cheddar, Gruyère), cut in pieces (2 cm)60 g
-
carrots cut in pieces (2 cm)100 g
-
hazelnuts, with skin70 g
-
sunflower oil plus extra for greasing100 g
-
milk180 g
-
medium eggs2
-
plain flour250 g
-
baking powder2 tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
ground cayenne pepper (opcjonalnie)½ tsp
-
frozen green peas defrosted250 g
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
250.5 kcal /
1047.9 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
21.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
356.4 mg