Pâte au poulet et aux champignons

3.9 15 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan coupé en cubes (2cm x 2cm)
  • 1 gousse d'ail en fines tranches
  • 150 - 180 g de poivrons coupés en morceaux (1-2 cm)
  • 250 g de cuisses de poulet, sans peau et désossées
  • 20 g d'huile d'olive
  • 100 g de champignons frais en quartiers
  • 200 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à café de paprika (opcjonalnie)
  • 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de poule
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre noir moulu
  • 300 g de pâtes sèches, type spaghetti ou spaghettini (temps de cuisson (8-9 minutes))

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 804 mg
Białko 31 g
Kalorie 2333.1 kJ / 557.6 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 13.8 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 86.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...