Poulet et riz aux champignons

Poulet et riz aux champignons

4.5 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail en fines tranches
  • 150 - 180 g de poivrons rouges, en morceaux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 250 g de filet de poulet, sans peau
  • 100 g de champignons frais en quartiers
  • 100 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à café de paprika (opcjonalnie)
  • 1 cube de bouillon de poule
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à café de poivre moulu
  • 400 g d'eau
  • 200 g de riz blanc à grain court

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 374 kcal / 1567 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 68.4 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 722.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...