Makaron z cukinii z sosem mango-limonka

4.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja

Składniki

  • 200 - 250 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 10 g orzeszków piniowych
    10 g migdałów, w słupkach
  • 120 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki (ok. ½ szt.)
  • ¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 607.7 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1229.2 kJ / 293.8 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...