Tomatensoep met Burrata

4.5 4 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porties

Składniki

  • rijpe tomaten type heirloom, in vieren
    1000 g
  • rode ui in schijfjes gesneden (1-1,5 cm)
    100 g
  • knoflookteentjes
    4
  • olijfolie
    30 g
  • zout
    ½ tl
  • zwarte peper, gemalen
    3 snuifjes
  • groentebouillon
    150 g
  • basilicumblad, vers plus extra voor garnering
    40 gram
  • slagroom (ong. 48% vet)
    40 g
  • burrata (ongeveer 4 bolletjes)
    230 g
  • knapperig brood in blokjes, voor de garnering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 675.9 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 1405.8 kJ / 336 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...