Gebakken Zalm met romige Prei-Courgettesaus

Gebakken Zalm met romige Prei-Courgettesaus

5.0 8 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portie

Składniki

  • zalmfilet, vers
    800 g
  • olijfolie
    1 el
  • zout
    1 theelepel
  • zwarte peper, gemalen
    3 - 5 snuifje
  • dille, vers
    10 g
  • prei in de lengte gehalveerd, in plakjes gesneden (5 mm)
    300 g
  • courgette in plakjes gesneden (4 cm)
    200 g
  • witte wijn
    60 g
    60 g water
  • groene erwten (vers of diepvries)
    150 g
  • mascarpone
    180 g
  • citroenzeste
    1 el
  • zwarte peper, gemalen
    ½ tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portie

Sód 10787 mg
Białko 214 g
Kalorie 11391 kJ / 2722 kcal
Tłuszcz 168 g
Błonnik 18 g
Tłuszcz nasycony 54 g
Węglowodany 101 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...