Aardappel- en spruitjespuree

Aardappel- en spruitjespuree

4.8 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porties

Składniki

  • verse peterselie afgeplukt
    6 takjes
  • uien gehalveerd (80 g)
    2
  • knoflookteentje
    1
  • water
    750 g
  • bloemige aardappelen in plakjes
    800 g
  • zout
    1 tl
  • spruitjes gehalveerd
    500 g
  • boter zacht, in stukken
    20 g
  • gemalen nootmuskaat
    3 snuifjes
  • ontbijtspek, gezouten in reepjes (2 cm)
    100 g
  • olie
    3 el
  • roodlof langwerpig (250 g), in reepjes (3 cm)
    1
  • suiker
    ½ tl
  • gemalen peper
    ½ tl
  • room, elk type (van koemelk)
    100 g
  • melk
    200 g
  • boter zacht, in stukken
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 842 mg
Białko 15 g
Kalorie 3090 kJ / 738 kcal
Tłuszcz 52 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...