Butternutsoep met Curry en Mango

Butternutsoep met Curry en Mango

3.8 9 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
8 porties

Składniki

  • hazelnoten geroosterd
    100 g
  • ui in stukken
    80 g
  • wortelen in stukken
    100 g
  • knoflookteentje
    1
  • olijfolie
    30 g
  • butternut pompoen in stukken van 2cm
    500 g
  • bouillonblokje (voor 0,5 l)
    1
  • currypoeder Santa Maria Curry Mango
    1 el
  • kurkuma, gedroogd, gemalen Santa Maria
    ½ tl
  • water
    825 g
  • kokosmelk uit brik
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porties

Sód 45.7 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 1059.4 kJ / 253.2 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...