Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 180 g chocolate branco partido em pedaços
- 150 g queijo mascarpone
Torta
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g amêndoa s/ pele
- 6 claras de ovo
- 200 g açúcar
- 125 g framboesas
Cobertura
- 360 g chocolate branco partido em pedaços
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1943.8 kJ / 464.6 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 113.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de chocolate
1 Std.
Blättertorte
2h
Tronco de chocolate recheado - Brocéliande
10 Std.
Brioche de especiarias
3 Std.
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 Min
Tronco de Natal
45 Min
Árvore de Natal de profiteroles
1 Std.
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1h 30min
Bolo de chocolate merengado
4 Std. 30 Min
Mil-folhas
5 Std.
Cheesecake de limão
6 Std. 30 Min
Tarte de frutos silvestres
4 Std. 10 Min