Wersje kompatybilne
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g açúcar
- 250 g arroz p/ risoto
- 150 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 220 g manteiga cortada em pedaços pequenos
- 7 gemas de ovo
- 1 c. chá de fermento p/ bolos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 18380 kJ / 4393 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 499 g
- Tłuszcz
- 238 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas em rolo
1h 20min
Pão duplo de centeio e espelta
Brak ocen
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Empanada multicolor
1 Std. 15 Min
Brioche de especiarias
3h
Bacalhau no pão gratinado
1 Std.
Bolo de chocolate sem glúten
45min
Pão de mistura de centeio e ervas
14 Std. 30 Min
Bolo de pirex
50 Min
Rissóis de requeijão e noz
35 Min
Pão sem glúten
3h 20min
Mix de farinha para doces sem glúten
10min