Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 100 g amêndoa c/ pele
- 230 g farinha
- 150 g açúcar
- 150 g manteiga, mais q.b. p/ untar
Base
- 1000 g pera descascada
- 30 g sumo de lima (1 unid. aprox.)
Creme inglês
- 300 g leite à temperatura ambiente
- 4 gemas de ovo
- 1 pitada de sal
- 50 g açúcar
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Crocante de maçã
5 Std. 30 Min
Tarte de maçã
50 Min
Pato com ameixas e puré de couve-flor e batata
2h
Crumble de ameixa e avelã
35 dk
Tarte Tatin de pera
1sa 30 dk
Gelado de ananás e hortelã
15 Min
Húmus de beterraba
5 Min
Crumble de amêndoa e pera
35 dk
Salmão com crosta de amêndoa e tagliatelle com espargos
35 dk
Crumble de maçã e framboesa
1 godz. 20 min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45 Min