Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g cebola cortada em metades ou em 3 cunhas verticais (4-5 unid. aprox.)
- 80 g queijo Gruyère
- 30 g azeite
- 20 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
- 1 ½ c. chá de açúcar mascavado
- 50 g vinagre branco
- 25 g farinha
- 800 g água
-
1
cubo de caldo de carne
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 folha de louro, seca
- 1 c. sopa de tomilho, só as folhas
- 12 fatias de baguete de véspera, ou outro pão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 967.6 kJ / 231.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 419.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de abóbora nutritivo
50 Min
Missoshiru
Brak ocen
Clericot
Brak ocen
Arroz integral cremoso com palmito
Brak ocen
Soufflé de queijo canastra
Brak ocen
Picolé de abacaxi
5 Std. 10 Min
Cappuccino
10 Min
Beignets de fruta
30min
Creme de leite batido
10 Min
Tarteletes de maçã espiralizada - TM6
Brak ocen
Tacos de sushi
1 Std.
Abóbora com risoto
1 Std. 5 Min