Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 400 g camarão c/ casca
- 800 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g vieiras
- 1 lima (raspa e sumo)
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 80 g chalota
- 3 dentes de alho
- 40 g manteiga
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de paprika
-
200
g champanhe
lub 200 g espumante - 320 g arroz p/ risoto
- 100 g queijo mascarpone
- Aneto q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3072 kJ / 737 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Risoto de abóbora, caril e camarão
1h 20min
Atum braseado com puré de cenoura e legumes ao vapor
50 Min
Risoto verde com salmão
45min
Risoto de espargos verdes, cogumelos e açafrão com burrata
1 Std.
Risoto
30 Min
Risoto de polvo
1h 10 min
Risoto jamaicano
45min
Salmão com risoto de funcho
25 Min
Risoto de cogumelos pleurotus com champanhe
35 Min
Risoto de espargos e açafrão
35 Min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de camarão, rúcula e cogumelos
30 Min