Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 clara de ovo
- 500 g alho-francês cortado em pedaços
- 250 g ervilhas baby
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ fritar
- 850 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g natas
- 50 g pinhões
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 997.2 kJ / 238.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 324.9 mg
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45min
Creme de ervilhas e agrião
45min
Vichyssoise
40min
Sopa de tomate e beringela
35min
Creme de abóbora e tomate
35min
Creme de castanha e aipo
40min
Creme de tomate com laranja e crocante de queijo
35min
Aveludado de cebola e tomilho
40min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45min
Creme de couve-flor com pinhões
40min
Vichyssoise de agrião
35min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min