Abóbora de Natal recheada

Abóbora de Natal recheada

4.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
4 doses

Składniki

  • lentilhas verdes
    100 g
  • abóbora-manteiga grande (2000 g aprox.)
    1
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • tomilho só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
    8 pés de
  • azeite mais q.b. p/ temperar
    35 g
  • cebola roxa cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • arandos
    100 g
    100 g sultanas
  • rosmaninho só as folhas
    1 pé de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • vinho tinto
    100 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • água mais q.b. p/ demolhar
    250 g
  • espinafres descongelados e bem espremidos
    80 g
  • pistácios
    50 g
  • Romã q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 414.6 kcal / 1734.6 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 60.5 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1191.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...