![Salsa della nonna Salsa della nonna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/44343e1e-5dc2-4e8a-a2e1-c730b6a0cb77/Derivates/3f5a5df5-49a8-4346-b9c2-8df9d4c063d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 2 uova
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di cipolla rossa a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di finocchi, puliti e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di peperone rosso a pezzi
- 100 g di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 2 filetti di acciughe sott'olio, scolate
- 3 cucchiai di aceto balsamico
- 1 cucchiaio di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2782 kJ / 665 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 41.9 g
- Błonnik
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di farina e Gruviera
1h 15 min.
Pastella per fritti
1 godz.
Salsa alla reggiana
15 Min
Cassola cagliaritana
1 godz.
Budino agli agrumi
3h 15 min
Castagne sciroppate
721h 10min
Cipolle ripiene al prosciutto
1 godz.
Salsa selinuntina
15 Min
Acquacotta
50 min
Cipolle ripiene di magro
1 godz. 40 min
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1 godz. 45 min
Gomiti, olive e acciughe
30 min