Urządzenia i Akcesoria
Mandazi (kenianische Krapfen)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
20 Stück
Składniki
-
Kardamomkapseln Samen ausgelöst3
-
Zucker60 g
-
frische Germ20 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Kokosmilch250 g
-
Ei (Größe M)1
-
Salz¼ TL
-
Öl etwas mehr zum Einfetten30 g
-
Rapsöl zum Frittieren300 - 500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
35 mg
Białko
3 g
Kalorie
1279 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reise nach Kenia
5 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Mayonnaise ohne Ei
10 min
Pita Brote
1 godz. 35 min
Frittierte Milch (Leche frita)
3 godz. 30 min
Grissini
2 godz.
Zitronen-Ingwer-Gummis
25 godz. 20 min
Eistee-Sirup
30 min
Osterhäschen (mit Sauerteig)
17 godz.
Marmorkuchen aus dem Varoma®
1 godz. 10 min
Frühlingsrollen
55 min
Low Meat Spaghetti Dinkel-Bolognese
1 godz.
Poulet-Reis, Gemüsesuppe und gedämpftes Ei
1 godz. 25 min
Pizzateig
49 godz. 30 min