Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g water
- 400 g pork ribs (soup bone, neck bone or spiral bone), cut in pieces (4 cm)
- 500 g white radish, cut into slices (2 cm)
- 100 g yellow onions, cut into wedges
- 1 piece dried cuttlefish, cut into strips (2 cm)
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 20 g wolfberries (goji)
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 pinch white pepper powder, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 154 mg
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Braised pork belly
55 min
Yam Rice
45 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min