Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)

Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)

4.6 61 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji

Składniki

  • 750 - 1000 g napoju owsianego Inka® Barista
  • 200 g bananów, dojrzałych (opcjonalnie) pokrojonych na kawałki
  • 40 - 60 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
    40 - 60 g pasty pistacjowej
  • 10 - 20 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Karmelowa (2-4 łyżki)
  • 100 - 200 g kostek lodu (patrz wskazówka), plus opcjonalnie dodatkowa ilość do podania
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    4 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 166.7 kcal / 697.3 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 25.9 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 33.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...