Urządzenia i Akcesoria
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji
Składniki
-
750 - 1000 g napoju owsianego Inka® Barista
-
200 g bananów, dojrzałych (opcjonalnie) pokrojonych na kawałki
-
40 - 60 g pasty pistacjowej40 - 60 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
10 - 20 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Karmelowa (2-4 łyżki)
-
100 - 200 g kostek lodu (patrz wskazówka), plus opcjonalnie dodatkowa ilość do podania
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
33.2 mg
Białko
5 g
Kalorie
697.3 kJ /
166.7 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
25.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Syrop waniliowy
30 min
Kakaowy koktajl z nasionami konopi
10 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Śniadaniowy koktajl kawowy
10 min
Poranny koktajl z borówkami
10 min
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10 min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 min
Cappuccino czekoladowe
10 min
Kawa latte
10 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min