Avocado Huzarensalade met Gebakken Garnalen

4.0 2 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porties

Składniki

  • avocado rijp (geschild en ontpit)
    200 g
  • ui
    30 g
  • knoflookteentje
    2
  • tabasco
    ¼ tl
  • zout
    ¼ tl
  • mayonaise
    2 tl
  • wortelen in stukken (3 cm)
    150 g
  • aardappelen geschild, in stukjes gesneden (4 cm)
    600 g
  • water
    2200 g
  • eieren
    3
  • augurken
    60 g
  • verse basilicumbladeren
    35 g
  • verse bladspinazie
    25 g
  • ijsblokjes (om blaadjes koud te maken)
  • olijfolie
    120 g
  • garnalen, rauwe, middelgrote, gepeld ontdaan van ingewanden, drooggedept met keukenpapier
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porties

Sód 2581.5 mg
Białko 76.2 g
Kalorie 10202.8 kJ / 2438.5 kcal
Tłuszcz 176.4 g
Błonnik 32.6 g
Tłuszcz nasycony 28.1 g
Węglowodany 146.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...