Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
TM5 TM31 TM6

Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme

3.1 (146 ocen)

Składniki

ZUBEREITUNG

  • 225 g Mandeln, blanchiert
  • 6 Eier (Kl. M)
  • 150 g Sahne
  • 1 Vanilleschote, nur das Mark
  • 125 g Zucker
  • 1 Prise Salz
  • 100 g Puderzucker
  • 60 g gehobelte Mandeln
  • 100 g Butter, weich, in Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1298 kJ / 310 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
22 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy