Urządzenia i Akcesoria
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
14 Stücke
Składniki
ZUBEREITUNG
-
Mandeln, blanchiert225 g
-
Eier (Kl. M)6
-
Sahne150 g
-
Vanilleschote nur das Mark1
-
Zucker125 g
-
Salz1 Prise
-
Puderzucker100 g
-
gehobelte Mandeln60 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1298 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2018
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8h 15min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Latte-Macchiato-Torte
5h 30min
Mokka-Mousse-Torte
8h
Brandteig-Mandel-Streifen
2h
Kirsch-Baiser-Tarte
2h 15min
Kloster-Cremetorte
12h
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Schoko-Mocca-Torte
9h 30min
Espresso-Pinienkern-Waffeln
45min
Zitronen-Buttermilch-Torte
5h
Charlotte Russe
3h