Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme

Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme

3.0 160 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
14 Stücke

Składniki

ZUBEREITUNG
  • Mandeln, blanchiert
    225 g
  • Eier (Kl. M)
    6
  • Sahne
    150 g
  • Vanilleschote nur das Mark
    1
  • Zucker
    125 g
  • Salz
    1 Prise
  • Puderzucker
    100 g
  • gehobelte Mandeln
    60 g
  • Butter weich, in Stücken
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1298 kJ / 310 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...