Urządzenia i Akcesoria
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Stück
Składniki
Cassisbirnen
-
Zucker70 g
-
Rotwein, trocken400 g
-
Zimtstange1
-
Nelken2
-
Birnen (3-4 Stück) reif, geschält, entkernt, in Spalten geschnitten750 g
-
Speisestärke10 g
-
Wasser25 g
-
Schwarzer Johannisbeerlikör (z. B. Cassis)40 g
Marzipanwaffeln
-
Eier getrennt3
-
Salz1 Prise
-
Zucker75 g
-
Butter weich125 g
-
Marzipan-Rohmasse in kleinen Stücken100 g
-
Milch200 g
-
Bittermandelaroma2 Tropfen
-
Mehl250 g
-
Backpulver½ TL
-
gehobelte Mandeln30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
2215 kJ /
529 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süsse Waffeln
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nougat-Marzipan-Eis
11 godz. 20 min
Karamell-Walnuss-Stuten
3 godz.
Nougatwaffeln
20 min
Ingwer-Marzipan-Waffeln
30 min
Marzipan-Milchreis
50 min
Marzipan-Pudding
2 godz. 20 min
Schwarzwälder Waffeln
45 min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Kirsch-Marzipan-Muffins
45 min
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Kürbisstuten
3 godz. 30 min
Mandelwaffeln mit heißen Himbeeren
45 min