Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen

Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen

4.3 61 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Stück

Składniki

Cassisbirnen
  • Zucker
    70 g
  • Rotwein, trocken
    400 g
  • Zimtstange
    1
  • Nelken
    2
  • Birnen (3-4 Stück) reif, geschält, entkernt, in Spalten geschnitten
    750 g
  • Speisestärke
    10 g
  • Wasser
    25 g
  • Schwarzer Johannisbeerlikör (z. B. Cassis)
    40 g
Marzipanwaffeln
  • Eier getrennt
    3
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    75 g
  • Butter weich
    125 g
  • Marzipan-Rohmasse in kleinen Stücken
    100 g
  • Milch
    200 g
  • Bittermandelaroma
    2 Tropfen
  • Mehl
    250 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • gehobelte Mandeln
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 2215 kJ / 529 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...