Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cassisbirnen
- 70 g Zucker
- 400 g Rotwein, trocken
- 1 Zimtstange
- 2 Nelken
- 750 g Birnen (3-4 Stück) reif, geschält, entkernt, in Spalten geschnitten
- 10 g Speisestärke
- 25 g Wasser
- 40 g Schwarzer Johannisbeerlikör (z. B. Cassis)
Marzipanwaffeln
- 3 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 75 g Zucker
- 125 g Butter, weich
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in kleinen Stücken
- 200 g Milch
- 2 Tropfen Bittermandelaroma
- 250 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 30 g gehobelte Mandeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2215 kJ / 529 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandelhörnchen
1h
Marzipan-Mohn-Cupcakes
2 Std. 20 Min
Ingwer-Marzipan-Waffeln
30min
Reistorte mit Roter Grütze
3h
Marzipan-Butterkuchen
3h
Marzipan-Milchreis
50min
Vanille-Vla
50min
Mohn-Marzipan-Creme
3h
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Marzipan-Pudding
2 Std. 20 Min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Kirsch-Marzipan-Muffins
45min