Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 300 g Wasser
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brötchen
1óra 40p
Ciabatta
3h 45min
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 godz.
Laugenbrötchen mit Sesam
24h
Kleiner Laugenkranz
2 Std. 10 Min
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76 Std.
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Ciabattabrötchen
1óra 40p
Krustis
3 Std. 30 Min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1h 30min
Weizen-Hafer-Brötchen
1h 30min