Mandelkuchen

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 Portionen

Składniki

  • Mandeln, blanchiert
    200 g
  • Butter, ungesalzen oder gesalzen (aus Kuhmilche hergestellt)
    85 g
  • Eiweiß
    4
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    100 g
    100 g Erythrit
  • Eigelb
    4
  • Zitrone Saft und Schale
    1
  • glutenfreies Backpulver
    1 TL
  • Mandelblätter
    60 g
  • Puderzucker zum Bestäuben
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 48.4 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 993 kJ / 237.3 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 14.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...