Gedünstete Dorade in Bouillon mit Kartoffeln

1.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 Portion

Składniki

  • Stangensellerie blätter
    40 g
  • Fenchel blätter, nur die Spitzen (4-5 cm)
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Koriandersamen
    1 TL
  • grobkörniger Senf
    1 EL
  • Olivenöl
    50 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    30 g
  • Salz plus extra für Gewürze
    2 - 3 Prise
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Stangensellerie Gehacktes
    100 g
  • Fenchelknolle Gehacktes
    100 g
  • Doraden ganz, geschält und gesäubert (jeweils etwa 500 g)
    3
  • Wasser
    500 g
  • Lorbeerblätter
    2
  • Kartoffeln gewürfelt (3 cm) (siehe Variante)
    1000 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 155.9 mg
Białko 21.1 g
Kalorie 1278.2 kJ / 305.5 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 32.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...