Urządzenia i Akcesoria
Karmelowe tiramisu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
300 g cukru
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
-
4 jajka sparzone
-
750 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
300 g biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
-
300 - 400 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
361.4 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
2500.9 kJ /
597.7 kcal
Tłuszcz
37.9 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
20.6 g
Węglowodany
55.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 godz.
Kokosowy omlet z białek
45 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Jogurtowe lody śliwkowe z cynamonem
20 min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Kokosowe miniserniczki
50 min
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min