Mini serniczki z kremem mango

4.6 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porcji

Składniki

Spód
  • 10 g masła miękkiego
  • 20 g herbatników digestive podzielonych na kawałki
  • 10 g orzechów, całych np. laskowych, włoskich, pistacji, migdałów (patrz wskazówka)
  • 10 g cukru
Masa serowa
  • 150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 25 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko
  • 400 g wody
Krem mango
  • 60 g mango, bardzo dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • 40 g cukru
  • 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 126.2 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 898.1 kJ / 214.7 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...