Herzhafter Babka mit Räucherlachs

Herzhafter Babka mit Räucherlachs

5.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen

Składniki

Teig
  • Milch
    160 g
  • Trockenhefe (7 g)
    1 Päckchen
  • Butter in Stücken
    70 g
  • Weissmehl
    300 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
Füllung
  • Crème fraîche
    150 g
  • Frischkäse
    250 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 EL
  • Dill getrocknet
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    3 Prisen
Fertigstellung
  • Butter für die Form
  • Weissmehl für die Arbeitsfläche
  • geräucherter Lachs (ca. 6 Scheiben)
    300 g
  • Eigelb verklopft
    1
  • Parmesan gerieben
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 759.5 mg
Białko 16.6 g
Kalorie 1811.4 kJ / 432.9 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 32.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...