Flammkuchen mit Datteln und Speck

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 Stück

Składniki

  • Weissmehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche
    300 g
  • Wasser
    150 g
  • frische Hefe zerbröckelt
    15 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Datteln, entsteint
    100 g
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    2 Zweige
  • Crème fraîche
    200 g
  • Honig
    20 g
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Speckstreifen in Stücken (1 cm)
    100 g
    100 g Speckwürfel
  • Rucola
    50 g
  • Balsamico Creme zum Beträufeln

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 681.4 kcal / 2850.8 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 83.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...