Mandeltarte

3.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Portionen

Składniki

Teig
  • Rohzucker
    125 g
    125 g Zucker
  • Zitrone nur Schale mit dem Sparschäler abgeschält
    ½
  • Ei
    1
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Weissmehl
    250 g
  • Wasser
    1000 g
  • Essig
    20 g
Füllung
  • Zucker
    100 g
  • Vollrahm
    50 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Butter kalt
    75 g
  • Mandelblättchen
    200 g
  • Wasser
    1000 g
  • Essig
    1 EL
  • Vanilleglace

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 15.4 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1165.6 kJ / 278.6 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 28.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...