Urządzenia i Akcesoria
Mandeltarte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Portionen
Składniki
Teig
-
125 g ZuckerRohzucker125 g
-
Zitrone nur Schale mit dem Sparschäler abgeschält½
-
Ei1
-
Butter in Stücken100 g
-
Weissmehl250 g
-
Wasser1000 g
-
Essig20 g
Füllung
-
Zucker100 g
-
Vollrahm50 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Butter kalt75 g
-
Mandelblättchen200 g
-
Wasser1000 g
-
Essig1 EL
-
Vanilleglace
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
15.4 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1165.6 kJ /
278.6 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweets
6 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Süsskartoffel-Mais Suppe
45 min
Polenta
30 min
Käse-Knöpfli
35 min
Erdbeer-Cheesecake aus dem Varoma®
5 godz.
Ravioli Cinque Pi
20 min
Mojito
5 min
Kafi Guetzli
12 godz.
Kürbiswürfel süss-sauer
1 godz. 25 min
Weiche Brötchen
1 godz. 45 min
Quarkcreme mit weisser Schoggi
1 godz. 10 min
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40 min
Apfel-Rührkuchen
50 min