Urządzenia i Akcesoria
Mandeltarte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Portionen
Składniki
Teig
-
125 g ZuckerRohzucker125 g
-
Zitrone nur Schale mit dem Sparschäler abgeschält½
-
Ei1
-
Butter in Stücken100 g
-
Weissmehl250 g
-
Wasser1000 g
-
Essig20 g
Füllung
-
Zucker100 g
-
Vollrahm50 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Butter kalt75 g
-
Mandelblättchen200 g
-
Wasser1000 g
-
Essig1 EL
-
Vanilleglace
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
15.4 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1165.6 kJ /
278.6 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweets
6 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Poulet in cremiger Senfsauce
40 min.
Tarte Tatin
2h 20 min.
Caramelsirup
35 min.
Gemüsetäschli
1h 10 min.
Ruchbrot aus der Cakeform
3h 40 min.
Feuchter Haselnuss-Himbeer-Gugelhopf
1h 10 min.
Chocolate Fudge Torte
1h
Tiramisu Guetzli
1h 30 min.
Eclairs mit Kirschen
1h 15 min.
Schoggi-Charlotte mit Banane
24h
Muffins mit Schoggi aus dem Eggpoacher
1h
Erbsli Kartoffelstock
50 min.