Orange sponge cake

4.3 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • canola oil plus extra to grease
    100 g
  • white sugar plus extra to sprinkle
    250 g
  • orange unpeeled and cut into quarters
    1
  • eggs
    3
  • natural yoghurt
    130 g
  • plain flour
    250 g
  • baking powder
    15 g
  • sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 202.3 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 1654.3 kJ / 395.4 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 58.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...