![Natural yoghurt (Varoma method) Natural yoghurt (Varoma method)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/882f0129-9b1f-45b0-8cae-6ec5acf207d9/Derivates/0311db63-bd77-4f7f-813f-633207b0838c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g natural yoghurt (see Tips)
- 1000 g full cream milk (see Tips)
- 50 g full cream milk powder (see Tips)
- 30 g caster sugar (optional)
- 250 g water
- 30 g lemon juice (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 561.7 kJ / 133.7 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 67.7 mg
Alternatywne przepisy
Fruity dream (TM6)
10min
Yoghurt with apple and blueberry compote
13h
Caramelised onions (400-500 g)
25min
Creamy vanilla yoghurt
13h
Yoghurt with red berry coulis
13 godz. 20 min
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13 godz. 5 min
Cooked mayonnaise
5 min
Coconut Yoghurt
32sa 30 dk
Honeycomb
1h 30min
Pot-set plain yoghurt
12h
Custard (TM6)
15min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11h