Polvo à mexicana com beldroegas e molho picante

Polvo à mexicana com beldroegas e molho picante

4.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 doses

Składniki

Molho picante
  • malagueta seca
    1 c. chá de
  • malaguetas
    2
  • tomate-chucha s/ sementes, cortado em quartos
    110 g
  • cebola cortada em pedaços
    130 g
  • dentes de alho
    8
  • azeite
    60 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • água
    40 g
Polvo
  • água
    1300 g
  • tomilho, fresco
    5 pés de
  • folhas de louro
    5
  • orégãos frescos
    5 pés de
  • manjerona fresca
    5 pés de
  • sal
    3 c. chá de
  • polvo (aprox. 1500 g)
    1
  • batata cortada em cubos (3 cm aprox.)
    300 g
  • pimenta
    1 pitada de
  • Água q.b. p/ parar a cozedura
  • Cubos de gelo q.b p/ parar a cozedura
  • beldroegas
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 609.6 kcal / 2550.7 kJ
Białko 59.3 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 45.4 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 7001.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...