Zuppa d'orzo grigionese

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle dimezzato
    80 g
  • di carote a pezzi (3 cm)
    60 g
  • di porri in anelli (2 cm)
    100 g
  • di sedano rapa a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di carne secca svizzera (Bündner Fleisch) a strisce (2 cm) o a piccoli cubetti
    100 g
  • di burro, non salato
    30 g
  • di orzo perlato
    80 g
  • di acqua
    900 g
  • di dado per brodo vegetale
    2 cucchiaini colmi
    2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di panna intera
    125 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di prezzemolo a foglia liscia, fresco le foglioline lavate e asciugate
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 307.6 kcal / 1287.1 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...