Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
-
270
g di farina per polenta, tipo "Rosso del Ticino", a grana grossa (cottura: 40 minuti)
lub 270 g di polenta, a grana grossa (cottura: 40 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2sa 10 dk
Knöpfli
50 min
Panini del 1° Agosto
1sa 10 dk
Insalata di verdura e frutta a crudo
10 dk
Crema Thermomix®
45min
Ratatouille
40min
Omini di pasta (Grittibänze)
2sa 10 dk
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Spezzatino alla zurighese
50 min
Zuppa d'orzo grigionese
55 min
Treccia bernese
1h 45min
Biscotti milanesini
3h