Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
-
270
g di farina per polenta, tipo "Rosso del Ticino", a grana grossa (cottura: 40 minuti)
lub 270 g di polenta, a grana grossa (cottura: 40 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Insalata di verdura e frutta a crudo
10 Min
Crema Thermomix®
45 min
Knöpfli
50 min
Panpepato lucernese
55min
Insalata di sedano rapa e mele
10 Min
Tartare di verdure
25min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1h 30min
Riso casimiro
45 min
Treccia bernese
1h 45 min
Biscotti milanesini
3h
Torta di carote argoviese
2 godz.