Romige erwtensoep

Romige erwtensoep

4.7 29 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porties

Składniki

  • uien gehalveerd
    150 g
  • ongezouten boter
    20 g
  • verse groene erwten
    1000 g
    1000 g bevroren doperwten
  • water
    600 g
  • kippenbouillonpasta, huisgemaakt
    1 el
    1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
  • volle room
    200 g
    200 g zure room
  • vers gemalen zwarte peper naar believen
    2 snuifjes
  • fijn zout naar believen
    ½ tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 7 g
Kalorie 778 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...