Sizilianischer Garnelensalat

4.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 Portion

Składniki

  • rote Zwiebel in Ringen (1-2 mm)
    200 g
  • Rotweinessig nach Geschmack
    30 - 40 g
  • Petersilienblatt
    10 g
  • natives Olivenöl extra
    50 g
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    ½
  • Limettensaft frisch gepresst
    40 g
    40 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Wasser
    300 g
  • Langusten, roh, gross, geschält und entdarmt (ca. 1000 g Garnelen mit Schale), siehe Tipp
    500 g
  • Limette in Scheiben (2-3 mm)
    1
    1 Zitrone, in Scheiben (2-3 mm)
  • Fenchelknolle in Scheiben (1-2 mm)
    200 g
  • Kirschtomate halbiert
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 691 mg
Białko 13 g
Kalorie 733 kJ / 175 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...