Ganze Pute mit Pancetta-, Zitronen- und Kräuterfüllung

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
10 Portion

Składniki

Vorbereitung
  • Pute (ca. 1 ganze Pute)
    5000 - 6000 g
Füllung
  • Zitronen dünn abgeschält
    2 Stück
  • Rosmarin, frisch frisch
    5 g
  • Thymianblätter, frisch
    5 g
  • Pancetta in Stücken (1 cm)
    80 g
  • Mascarpone
    150 g
  • Salz
    5 g
    5 g Meersalz
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zwiebel geviertelt
    60 g
  • Lorbeerblätter
    5
  • Weißwein
    175 g
  • Wasser
    175 g
Putenbraten und Fertigstellung
  • Bratwürstchen (opcjonalnie)
    20
  • Speckscheibe zum Wickeln (siehe Tipp)
    20

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1029 kcal / 4306 kJ
Białko 110 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 6 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 1423 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...