Entenbrust mit Rotkohl und Selleriepüree

Entenbrust mit Rotkohl und Selleriepüree

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Rotkohl Strunk entfernt, in Stücken (2-3 cm)
    300 g
  • Salz
    160 g
  • Staudensellerie geschält, in Würfeln (3 cm)
    260 g
  • Rotwein
    200 g
  • Balsamicoessig
    100 g
  • Sumach
    1 Prise
  • schwarzes Pfefferkorn
    2
  • Sternanis
    ¼ Stück
  • Nelke
    1
  • Lorbeerblatt
    1
  • Wasser
    3310 g
  • Entenbrüste mit Haut (ca. 200 g pro Stück, von überschüssigem Fett befreit)
    2
  • Milch
    130 g
  • Crème fraîche, mit 30% Fettgehalt
    130 g
  • Rote-Bete-Saft
    70 g
  • Butter kalt, in Stücken
    60 g
  • Maismehl (Stärke) aus Mais
    10 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 15706 mg
Białko 21 g
Kalorie 1715 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...