Urządzenia i Akcesoria
Karotten-Kichererbsen-Aufstrich
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 Portionen
Składniki
-
Olivenöl60 g
-
Karotten in Stücken (2 cm)250 g
-
Zwiebel geachtelt1
-
20 g HonigAgavendicksaft20 g
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 TL
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Kichererbsen, gekocht (Abtropfgew. 265 g), abgetropft1 Dose
-
Tahini (Sesampaste), siehe Tipp100 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer, gemahlen½ TL
-
Zitronensaft20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
682 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kennenlern Rezepte
16 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Kürbissuppe mit Ingwer, Kokosmilch und gerösteten Kichererbsen (12 Portionen)
40 min
Pilzrisotto mit Kürbissalat
45 min
Hummus
10 min
Hummus
5 min
Karottengrün-Pesto
10 min
Auberginen Aufstrich
20 min
Mediterraner Tomatenaufstrich
15 min
Bananen-Glace (Nicecream)
5 min
Broccoli-Burger an Radieschen-Salsa
1 godz.
Karotten-Tomaten-Aufstrich
20 min
Randen-Hummus
10 min
Dattel-Curry-Dip
5 min