Urządzenia i Akcesoria
Karotten-Kichererbsen-Aufstrich
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 Portionen
Składniki
-
Olivenöl60 g
-
Karotten in Stücken (2 cm)250 g
-
Zwiebel geachtelt1
-
20 g HonigAgavendicksaft20 g
-
Kreuzkümmel, gemahlen1 TL
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Kichererbsen, gekocht (Abtropfgew. 265 g), abgetropft1 Dose
-
Tahini (Sesampaste), siehe Tipp100 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer, gemahlen½ TL
-
Zitronensaft20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
682 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kennenlern Rezepte
16 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Dinkel-Knäckebrot
2 godz.
Fenchelsalat mit Parmesan
10 min
Pilzrisotto mit Kürbissalat
45 min
Mediterraner Tomatenaufstrich
15 min
Zwiebeln und Knoblauch leicht anbraten (200 g)
20 min
Hummus
10 min
Hummus
5 min
Randen-Hummus
10 min
Hirsenmehlbrot
1 godz. 45 min
Karotten-Tomaten-Aufstrich
20 min
Auberginen Aufstrich
20 min
Karottengrün-Pesto
10 min