Number Cake Sucré "TM7"

5.0 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 parts

Składniki

Biscuit sablé cacao
  • 400 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 50 g de cacao en poudre
  • 160 g de sucre glace maison
  • 240 g de beurre froid en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 1 œuf
  • 1 jaune d'œuf
La crème fouettée mascarpone-vanille
  • 100 g de sucre glace maison
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • les graines d'1 gousse de vanille
  • 550 g de mascarpone très froid
Le dressage
  • 200 g de kiwis en cubes
  • 200 g de myrtilles
  • le zeste d'un citron vert non traité râpé
  • chocolat en copeaux

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 494 kcal / 2066.7 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 33.1 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Sód 159.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...