Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher

Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher

4.5 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions

Składniki

Le gâteau
  • 3 œufs
  • 120 g de sucre en poudre
  • 100 g de farine de blé
  • 1 sachet de levure chimique
  • 50 g de lait
  • 100 g d'huile neutre
  • 75 g de chocolat noir en petits morceaux
  • 25 g de cacao en poudre non sucré
  • 1000 g d'eau
Le glaçage
  • 15 g de pistaches, grillées, décortiquées et non salées
  • 35 g de noisettes
  • 325 g de chocolat au lait
  • 50 g d'huile de tournesol

Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13 g
Kalorie 3140 kJ / 757 kcal
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...