Fleischspiesse mit Reis in Sauce

3.3 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Weißwein
    50 g
  • Speck (alle Sorten)
    12 Scheiben
  • Zwiebeln in Stücke geschnitten (4 cm)
    300 g
  • rote Paprika in Stücke geschnitten (4 cm)
    300 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Schweinenacken in Würfeln (4 cm)
    450 g
  • pflanzliches Öl zum Braten
  • Tomaten, gewürfelt, aus der Dose
    250 g
  • Honig
    15 g
  • Fleisch Brühwürfel (0,5 l)
    2
  • Wasser
    850 g
  • Paprika, süß
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Basmatireis
    250 g
  • Petersilie, frisch gehackt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 578.3 kcal / 2419.8 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 47.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 1221.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...