Supă vegană de ciuperci pleurotus

2.5 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porții

Składniki

  • ceapă jumătăți
    120 g
  • morcovi bucăți
    120 g
  • țelină bucăți
    80 g
    80 g țelină rădăcină, bucăți
  • pătrunjel rădăcină bucăți
    60 g
  • căței de usturoi
    2
  • ulei vegetal
    30 g
  • apă
    650 g
  • ciuperci Pleurotus proaspete fâșii (0.5-1 cm)
    500 g
  • foi de dafin, uscate
    2
  • ienibahar boabe
    3
  • boia de ardei, dulce
    1 linguriță
  • boia de ardei, iute
    ½ linguriță
  • piper alb măcinat
    ¼ linguriță
  • ghimbir măcinat
    ¼ linguriță
  • nucșoară măcinată
    ¼ linguriță
  • sare
    1 linguriță
  • pastă de roșii
    15 g
  • măghiran, uscat
    2 lingurițe

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 670 mg
Białko 6 g
Kalorie 663 kJ / 159 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...